Bergen op Zoomse kunstenaars exposeren in Szczecinek

In het Hemelvaartweekeinde (vanaf 30 mei) gaan vijf Bergen op Zoomse kunstenaars hun werk exposeren in Szczecinek, de zusterstad van Bergen op Zoom in Polen.  Op uitnodiging van de Stichting Jumelage vullen zij de galeriezaal van het kasteel in deze Poolse stad aan de hand van drie thema’s.
‘De Mens’. Sjoerd van den Boom laat dit thema zien met de schilderijen die hij maakte bij de ‘Vergeten Verhalen’, portretten van bewoners van zorgcentra van TanteLouise. Annemarieke van Peppen zoekt in haar levensgrote foto’s naar de schoonheid van de imperfecte mens.
‘Het Landschap’ Joop Mijsbergen laat de landschappen uit de omgeving van zijn atelier in Spanje zien, al zijn de schilderijen geen letterlijke weergave. Hij schildert ze vanuit zijn visueel geheugen.  Peter Franssen probeert in zijn etsen het licht en de kleuren van de landschappen en stadsgezichten van Bergen op Zoom te vangen.
‘Het Innerlijk Landschap’ is de combinatie van de eerste twee thema’s. Jan Wessendorp laat twee werken zien die fonkelen door de geest die ze liet ontstaan. Aagje Pel vertelt    haar verhaal met wat ze vindt en maakt zo nieuwe werelden.
De expositie wordt geopend door de burgemeester van Szczecinek. Sjoerd van den Boom en Peter Franssen zijn daarbij dan in Szczecinek aanwezig. Bijgaand een bestand met de werken van genoemde kunstenaars.