Activiteiten 2020

  • Van 23 tot 26 februari 2020 (Carnaval dus) bezocht een delegatie uit Szczecinek Bergen op Zoom.
    De groep bestond uit zes personen, waaronder de burgemeester van Szczecinek, de loco-burgemeester, een wethouder, de woordvoerder van de burgemeester en de algemeen directeur van hun plaatselijk zwembad. Onze vaste jumelage-contactpersoon daarbij, was de van Poolse origine Agata Smolders, die tevens als tolk fungeerde.
    Op het programma stond uitleg en beleving van de Bergen op Zoomse Vastenavend. Zo bezochten ze de tentoonstelling van Peter Franssen in de St. Annastraat, bouwclubs de Krabbeklutsers in de Stadsschuur en BC d’Ekseketel op ’t Konterscherp, maakten de kindervastenavend mee en maakten deel uit van het gastenpalet van de burgemeester in het Oude Stadhuis op Carnavalsdinsdag.
    Ook hebben zij nog kunnen overleggen met Burgemeester Petter van Bergen op Zoom over de Jumelage-verhoudingen.

 

  • Thans wordt gewerkt aan uitwisseling met scholen. Vanuit Bergen op Zoom zijn daar de Anton van Duinkerkenschool en de Steenspil bij betrokken.
  • Daarnaast wordt gestreefd naar foto-exposities en op sportgebied interactie rondom basketbal. Er is uit Szczececinek een verzoek ontvangen om mee te doen met de kwart / halve marathon. I.o.m. Spado wordt dit nader bezien.

Mei 2020: Vanuit Szczecinek ontvingen wij een mooie reactie m.b.t. het bezoek van de delegatie met Vastenavend aan Bergen op Zoom. De brief leest u hier.