Activiteiten 2023 Oudenaarde

De stichting Jumelage Bergen op Zoom organiseerde in samenwerking met de VZW Oudenaarde en zustersteden en de gemeente Oudenaarde op zondag 2 april een bustrip naar Oudenaarde.

De volgende activiteiten, waarbij Oudenaardisten in Bergen op Zoom verwacht worden zijn:

22 april t/m 3 sept. : Expositie ‘Hete Vuren’ , Schatten uit het Rijks in het Markiezenhof.

17 mei : Overleg tussen Kernen VZW Zustersteden Oudenaarde en stichting Jumelage Bergen op Zoom

18 mei : Op Hemelvaartsdag autozegening in het Belgische Kerselare met pastor Paul Verbeek.
Deze dag ging vicaris Paul Verbeek uit |Bergen op Zoom met mensen van de jumelagekern Bergen op Zoom voor de traditionele autozegening naar
Kerselare bij Oudenaarde. Hij zegende daar bijna 500 voertuigen. De zegening volgde op een mis in de kerk van Kerselare waar zes dames van de a-capella zanggroep Mazz uit Bergen op Zoom de gezangen verzorgden. Het hele gezelschap uit Bergen op Zoom mocht aansluiten bij de afsluitende bijeenkomst met drankjes en een diner, aangeboden door de VZW Oudenaarde en zustersteden.

4 juni Jazz weekend
Deze dag mochten de leerlingen van het vijfde (De Spiegels) en zesde (De Parels) leerjaar van GO! De BroeBELschool naar het Jazz festival in Bergen op Zoom. Vorig schooljaar namen ze, net als heel wat andere Oudenaardse scholen, deel aan het Jazz festival in Oudenaarde. Via de kern ‘Bergen op Zoom’ van de zustersteden van Oudenaarde en hun verantwoordelijke (Luc Provost), kreeg die school de kans om een keer aan te sluiten op het Jazzfestival in Bergen op Zoom. Dit als enige Vlaamse school tussen allemaal Nederlandse scholen. In de voormiddag namen we deel aan de JazzCape, een show rond Jazz muziek met als thema ‘Can you Yazzcape?’ Daarvoor kregen ze een aantal vooropdrachten en heel wat lesmateriaal dat vooraf al verwerkt was in hun lessen. De ‘Broebellers’ deden de opdrachten zo goed dat ze met glans de eerste prijs in de wacht sleepten: de prijs ‘schoolconcerten 2023’. In de namiddag volgde een zoektocht in Bergen op Zoom, waarin heel wat bijgeleerd werd over de cultuur en de omgeving van deze stad. Het was een heel toffe en leerrijke ervaring voor onze Broebellers en een heel fijne samenwerking met de kerngroep ‘zustersteden Bergen op Zoom’. Proficiat Spiegels en Parels!  (foto: jumelage)

8-11 juni Proefmei
Met delegaties uit Oudenaarde die de bij hen gebrouwen bieren presenteerden: Adriaan Brouwer, Ename Blond en Liefmans kriekbier. zoals altijd buitengewoon lekker! Bemensd door vrijwilligers uit Oudenaarde ! Verder waren er heerlijke gerechten door Studio Styves !! (foto’s: VZW Oudenaarde en zustersteden)

19 juni Jeugdmonumentendag
Zoals gebruikelijk met een groep kinderen van Groep 7 van de KBO uit Oudenaarde, op bezoek in Bergen op Zoom. Geopend door de schepen uit Oudenaarde; Sybille Devos.
Links op de foto , samen met Wethouder Letty Demmers en voorzitter Toine Timmers.

24 juni: Optreden Rope skippers. Dit betreft het kado dat Oudenaarde in 2022 aan onze gemeente Bergen op Zoom aanbood t.g.v. de 35-jarige Jumelagebetrekking.
De Rope skippers, een groep van 12 atleten, traden deze dag op met een demonstratie Rope-skipping op de Grote Markt in Bergen op Zoom.
Het was een hete dag en midden in de zon op de Grote Markt lieten zij zien wat zij op dat gebied waard zijn.
Daarna waren er nog optredens van dansscholen uit Oudenaarde en uit Bergen op Zoom. Het Errebeesjesorkest uit Bergen op Zoom en troubadours uit Oudenaarde maakten deze heel speciale middag compleet. Zie voor meer foto’s en informatie onze Facebookpagina van Oudenaarde en Szczecinek.

25 juni : Mariaommegang met als thema ‘Jij doet er toe’.
Een dag na de mooie jumelagemiddag met Oudenaarde was er weer een (nog grotere) groep mensen uit Oudenaarde naar Bergen 9op Zoom gekomen. Ditmaal voor de 79e Maria Ommegang. De mensen uit Oudenaarde liepen als groep mee met de Krokodil van Kerselare en met hun Mariabeeld. Een heel erg warm werk, want met temperaturen van meer dan 30 graden is dat best een opgave. Dat gold ook voor het meer dan 50 personen tellende drumfanfarekorps KSA uit Oudenaarde. Zoals altijd worden zij zeer gewaardeerd voor hun vrijwillige deelname aan onze dankstoet.
Foto’s en een filmpje kunnen ook worden bekeken op onze facebookpagina.

27 – 30 juli : Krabbenfoor.

8 – 23 sept.: Openlucht voorstelling ’53’ van de Vierschaar op de Waterschans.
28-29-30 december voorstelling Modetheater De Koninklijke Karavaan in de St. Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Op 5 en 6 januari 2024 wordt deze voorstelling op twee plaatsen gehouden in Oudenaarde. Zie bijgaande link.